Besef jij dat wat je denkt en uitdraagt van grote invloed is op het resultaat van je dagelijks leven? Vier recente voorbeelden maakten mij weer extra bewust van ‘de wet van aantrekking’.

Je vraagt je af hoe het met iemand gaat en kort daarop belt die persoon jou. Hey, dat is ook toevallig, ik dacht onlangs nog aan je. Iedereen kent een dergelijke situatie, maar is dit wel zo’n toeval? Of is het meer een gevalletje ‘waar je aan denkt en in gelooft, trek je aan en komt op een bepaalde manier bij je terug’? De zogenaamde ‘law of attraction’ vind ik een fascinerend iets. Helemaal als je deze doortrekt naar het gegeven: ‘ben specifiek over wat je wilt en het universum maakt de weg voor je vrij.’ Meerdere mensen in mijn omgeving geloven eveneens in deze energie en ervaren het zelf regelmatig aan den lijve. Van anderen weet ik dat de eerste reactie op de volgende situaties gaat zijn “ja hey dat was anders ook zo gegaan hoor, dat is gewoon toeval”. Bepaal het uiteraard voor jezelf. Ik blijf het een opmerkelijke samenloop van omstandigheden vinden.

1. Work away

Aan de kust van Ecuador zit ik een maand op een zogenaamde ‘workaway-spot’. In ruil voor simpelweg aanwezig zijn en ‘de landlady’ ontlasten met wat regelklusjes (lees: ik heb Mexicaans eten besteld voor iedereen, kan jij het even ophalen in het centrum van San Clemente? Hier heb je de sleutels van de 4-wheel-drive) heb ik de beschikking over een eigen cottage met een zwembad voor de deur en krijg ik wekelijks een vergoeding toegestopt waar ik ruimschoots van kan eten. Su-per-chill. Met nagenoeg geen kosten op locatie en veel tijd voor mezelf dacht ik even lekker te knallen met opdrachten en aan m’n buffer te bouwen. Tegelijkertijd heb ik ook vaak (wellicht iets te vaak;)) gedacht: ach als de opdrachten deze maand nou niet aantrekken, is er geen man over boord, ik red het prima zo. Ik heb uiteindelijk een toptijd gehad daar. Opdracht-technisch was het echter geen maand om over naar huis te schrijven. Op de zondag dat ik vertrok, de beruchte chasing-my-backpack-day, voelde ik de noodzaak weer volop. Morgen in Baños, eerste agendapunt: plan de campagne. En wat denk je? Met een lading aan nieuwe verzoeken van twee van mijn vaste opdrachtgevers word ik de dag erna wakker en kan ik direct weer volop aan de slag.

wet van aantrekking

Best work away volunteer job ever: driving this retro 4 wheel drive #ecuador #sanclemente #traveling #digitalnomadlife #4wheeldrive

Een bericht gedeeld door Imke van Kuppeveld (@imke.van.kuppeveld) op

2. Niet wéér ‘even Apeldoorn bellen’?!

Heb ik mezelf nou werkelijk 600 euro misgerekend? denk ik tijdens het doen van mijn omzetbelasting. Lekker dan! Dat wordt even aanpoten om ‘het tekort’ aan te vullen. Nou ben ik me het afgelopen jaar heel bewust geworden van mijn gewoonte om te mijmeren in ‘tekorten’ in plaats van ‘overvloed’, dus herstel ik mijn denken direct: er is genoeg, alles is er al, alleen nog even aantrekken;) en om deze woorden kracht bij te zetten, bestel ik de grootste en meest speciale koffie van mijn favoriete koffietent. De dag erna word ik wakker met een mail van mijn boekhouder, die een bericht heeft gehad van de belastingdienst. Er mist iets in je boekhouding van 2015. Terugdenkend aan de nachtelijke date met de tax-man in januari zit ik direct rechtop in bed. Niet weeeeer f*cking 2015 en gódver na gister die 600 ekkies &^%*&*. Nou is het ‘eerst-enkel-het-negatieve-zien-automatisme’ er eveneens ooit ingeslopen en heb ik mezelf ook hier direct op te herpakken: zoek het nou eerst uit, voordat je begint te piepen. En verdraaid, ik heb destijds inderdaad iets over het hoofd gezien. Wat dom!? Nou ja, het is wat het is. Ik stuur al het benodigde meteen door en keep my fingers crossed dat “de schade” meevalt. Schade?! Pin me er niet precies op vast, zegt de boekhouder, maar als het zo in orde is, krijg je nog rond de 600 euro terug. Bi-zar!

3. Rio versus Cancun

Na een weloverwogen beslissing om geen ander visum aan te vragen in Colombia is daar ineens een uiterste datum van vertrek bekend. Met al een flink ingetekende been-there-done-that-kleurplaat in Centraal- en Zuid-Amerika twijfel ik tussen Brazilië/Argentinië en Mexico als uitvalsmogelijkheid. Voor het gemak stel ik bij Skyscanner een prijsalarm in op Rio de Janeiro en Cancun. Dagelijks ontvang ik een update dat beide tickets blijven schommelen rond de 300 euro. Ondertussen overleg ik regelmatig met vrienden en “collega’s” wat wijsheid is in deze keuze. Voor beide opties heb ik mijn voors en tegens op een rij, maar blijf dreutelen. Totdat ik in een specifiek spar-gesprek mezelf voor de zoveelste keer hetzelfde hoor zeggen, goede feedback krijg en hardop de knoop doorhak. Het wordt Mexico. Klaar. Zo, dat voelt goed. Diezelfde avond, je gelooft het niet (ik moest zelf in ieder geval twee keer kijken) krijg ik net zoals de afgelopen anderhalve maand(!) een prijsalarm: Rio hangt nog steeds rond de 300 euro, Cancun daarentegen is de helft in prijs gedaald, WTF!

4. Spaans op locatie?

Is het iets om die lessen ook op locatie te doen? Met ‘die lessen’, doelt mijn gesprekspartner op de basislessen Spaans. Hmm, ik zal het eens laten bezinken. Twee dagen later vind ik het volgende in mijn mailbox: Hi Imke, ik wilde eigenlijk graag Spaans leren en gelijk in praktijk brengen. Dus talencursus in een Spaanstalig land. Is dat ook een mogelijkheid bij jou in Colombia? Ongeacht of dit er wel of niet van gaat komen, heb ik ook hier even staan klapperen om de synchroniciteit.

Wat denk jij, toeval of niet? En heb je misschien zelf een (of meerdere) voorbeeld(en)? Let me know, vind ik leuk!