“Grrrrr, dacht ‘the bitch’ in me, dat wil ik óók!”

‘Wat wil ik?’ Is een vraag die sommigen al van jongs af aan kraakhelder weten te beantwoorden. Anderen worstelen er hun hele leven lang mee. Diep van binnen weet je écht wel wat je het liefste doet en wilt. Wanneer je dit echter niet zo kan benoemen, ligt er waarschijnlijk een dikke laag aan verwachtingen of angsten, hetzij van jezelf; hetzij van anderen, over die dromen en wensen heen. Een waardevolle en wellicht verrassende manier om door deze lagen heen te prikken, gaat via je eigen dark site.

Op naar jouw donkere en negatieve kant dus!

Say whaaat?! Positief denken is toch het devies?!
Positiviteit nastreven, is zeker een belangrijke factor in een gezond en gelukkig leven. Zonder donker is er echter geen licht. De negatieve insteek biedt je verbluffende ingangen tot het helder krijgen van je hartewens.

Wat irriteert je?

Jezelf de ‘wat-wil-ik-nou-echt-vraag’ stellen of ‘is-dit-het-dan-gevoel’ ervaren, insinueert dat er iets niet geheel naar je wens is. Wat mag anders en waar irriteer je je aan? Of aan wie? Redenen van irritatie gaan je namelijk aan het hart.

Zo kon ik me enorm irriteren aan moeten pieken op één vaste plek. Om 8:30 uur het kantoor binnenkomen waar in de komende acht uur alle magic diende te gebeuren. Soms ging dat top. Vaker echter kwam mijn ware creativiteit pas los na een intensieve sportsessie of als ik buiten de kantoormuren in een inspirerende koffietent zat. Irritaaaant, die locatie gebondenheid. Ik heb me dan ook vaak gewenst ‘locatie onafhankelijk’ te zijn.
N.B. Leermomentje daarin, en doe daar waar nodig jouw voordeel mee, een gewaarschuwd mens telt voor twee.. BE CAREFUL WHERE YOU WISH FOR: zo’n tien maanden geleden werd mijn locatie namelijk niet alleen op werkgebied, maar ook privé compleet ongebonden. Oeps..

Ook kan ik me gruwelijk irriteren aan mensen die alles en iedereen de schuld geven, maar weigeren te kijken naar het aandeel welke ze zelf misschien hebben in een bepaalde situatie. Of het zinnetje “het is nou eenmaal zo”. Is it?!
Dit maakt dat eerlijkheid, in eerste plaats naar mezelf en daarnaast uiteraard naar anderen, een hele belangrijke kernwaarde voor me is. Wat had ik zelf anders kunnen doen? Of, hoe werkt het een volgende keer misschien wel? Een irritatie als deze leid je wellicht niet direct naar iets wat je werkelijk wilt in je leven. Het geeft wel een duidelijke richting in wat je dieper van binnen voor jezelf wenst.

wat wil ik

Op wie ben je jaloers?

Jaloezie, ook zo’n fijne emotie. Onder je misschien soms venijnige jaloezie naar iets of iemand, ligt een diep verlangen. Het raakt je recht in je hart(ewens).

Ik voelde onlangs nog sterke jaloerse gevoelens opkomen tegenover het stel dat de sportschool runt hier in San Clemente. Ze hebben samen een business opgezet, trainen regelmatig gelijktijdig, steunen mekaar door dik en dun, zijn beiden onwijs trots op elkaar, delen eenzelfde visie en hebben bovenal ieder ook nog gewoon hun eigen leven. Na vijf jaar relatie spat de passie en liefde er nog steeds vanaf. “Grrrrr”, dacht the bitch in me, dat wil ik ook! Wat heerlijk om me zo bewust te zijn van het verlangen naar een samenzijn met een ambitieuze, leuke, zorgzame, grappige en reislustige vent. De volgende stap is dit verlangen direct weer los te laten en niet te leven vanuit de gedachte dat hij er eerst moet zijn alvorens je gelukkig bent. Door namelijk te focussen op iets wat er nog niet is, maak je het alleen maar groter en krijg je continu een bevestiging van gemis. Vertrouw erop dat alles wat je toekomt er zal zijn op het juiste moment.

Oké, als bitches onder elkaar. Je hebt nu een idee van mijn schaduwkanten. Waar zit jouw grootste irritatie-punt? En op wie ben jij knetter jaloers? Met andere woorden, welke vileine gevoelens brengen jou dichter bij je wat-wil-ik-hartewens? Let me know, vind ik leuk!

Wil je hier overigens bloedje eerlijk over sparren? Dan weet je me hier te vinden.