Selecteer pagina

De wereld zit vol ruis, angsten, verwachtingen en afleiding. Van anderen, de maatschappij en niet in de minste plaats van jezelf. Laat jij je er jouw richting door bepalen? Of kies je voor je eigen weg?

Voor welk keuzevraagstuk je op dit moment ook staat. Het antwoord ligt in de kern mijns inziens altijd in liefde en bewustzijn. Zelfliefde, in de betekenis van gehoor geven aan wat je écht belangrijk vindt, en bewustzijn (ook bewust zijn!) vormen de opening tot daadkrachtig kiezen, verandering en groei.

Ik geloof dat je altijd een keuze hebt. Dat het leven, met al zijn ervaringen, het beste met je voor heeft. Alles wat er nu is, is precies datgene wat je nodig hebt om een volgende stap te zetten. Zelfs wanneer je op dit moment je focus totaal kwijt bent of je geen idee (meer) hebt waarom je ook alweer doet wat je doet. Het perspectief op een situatie heb je namelijk altijd zelf in de hand.

Mijn verhaal biedt je wellicht inspiratie of een opening tot reflectie op je eigen leven, keuzes in je onderneming, dromen en plannen. Je hebt uiteraard zelf de stap(pen) te zetten. Ik help je graag met het simplificeren van, en out of the box denken bij, jouw keuzevraagstuk, zodat je beslissingen maakt op je eigen waarden en gaat voor hetgeen je werkelijk wilt en belangrijk vindt.

Ik heb twee verschillende opdrachtgevers en werk al een tijd met tegenzin bij mijn baan op donderdag. Eindelijk besloten dit te bespreken en te vertrekken. Vandaag om twaalf uur een gesprek en kreeg alweer allerlei gedachten die me aan het twijfelen brachten. Jouw bericht bevestigt mijn beslissing en geeft kracht: ik ga actie ondernemen, ik stop daar, zodat er iets gaat veranderen. Wat niet gebeurt als ik niets doe. Dankjewel!

Ellen

De geleverde waarde van je traject is vele malen hoger dan de gevraagde vergoeding.

Hugo

Ik ben Imke

Een positieve levensgenieter, een “student van het leven” die alles opvreet wat met persoonlijk leiderschap te maken heeft (en dit op haarzelf toepast -uiteraard-), geïntrigeerd door de drijfveren van gemaakte en nog te maken keuzes. Wat beweegt je om te doen wat je doet? Op de manier waarop je het doet?

Als een so called ‘minimalist’, deels ‘digital nomad’ en grote reisfanaat leef ik zo licht en vrij mogelijk. Je hoeft echter niet de halve wereld rond te reizen om vrijheid te ervaren. Zodra je inzicht krijgt in -en grip krijgt op- jouw eigen mentale mogelijkheden ervaar je eenzelfde vrijheid als op een reis of een vakantie. Dát gevoel gun ik iedereen!

Naast op reis, gaat er tevens een vlammetje harder branden als ik schrijf, Spaans babbel en spar over persoonlijk leiderschap en de (on)zin van het leven. Ook geniet ik van sushi, salsa en socializing, maar hey wie smult dáár nou niet ook van, toch?;-)

Resumé

Mijn achtergrond komt voort uit in eerste instantie veelal onbewuste, doch doelbewuste, keuzes. Te allen tijde gericht op datgene wat ik leuk vond (en in sommige gevallen nog steeds leuk vind;)). Voor een enkeling ongrijpbaar, voor mezelf niet meer dan logisch. Zo heb ik ‘toerisme management’ gestudeerd aan de NHTV, ben ik opgeleid tot massage- en fysiotherapeut, heb ik gewerkt in de psychosomatische sector, wat gaat over hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en heb ik vandaar uit een rigoreuze switch gemaakt naar het digitale ondernemerschap.

 

Taal en persoonlijk leiderschap vormen mijn rode draad. “Wat je zegt, ben je zelf”, het verbale verweringsmechanisme vroeger op het schoolplein, is een belangrijke motivatie geweest van een -nog steeds- te gekke reis.
Letterlijk de halve wereld over, backpackend, wonend en werkend, het liefst in Spaanstalige gebieden.
En figuurlijk, naar binnen. Naar mindset en de taal van je eigen hart en lijf leren te verstaan. Zodra je dáár helderheid in krijgt, gaat er -eveneens letterlijk en figuurlijk- een wereld voor je open.

Wat je zegt, zowel in woord als geschrift, geeft informatie over jouw “levensblauwdruk”. Nadrukkelijker dan je nu wellicht beseft.
Of dat je maakt of breekt, bepaal je zelf. Die keuze heb je écht in eigen hand.

Voor als je je afvraagt waar ik -onder andere- mijn inspiratie vandaan haal: uit NLP, mindfulness, ontelbaar veel zelfhulpboeken, -cursussen en inspirators als bijvoorbeeld Abraham Hicks, Eckhart Tolle, Tony Robbins en Oprah Winfrey.

Eerlijkheid boven alles!

‘Werelds leven’ staat voor mij voor openheid, nieuw perspectief en meer doen van hetgeen waar je blij van wordt. Door met een frisse blik eerlijk naar jezelf en een situatie te kijken, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Daarbij letterlijk uit je dagelijkse routine of omgeving stappen (en bijvoorbeeld de wereld over reizen, wat heerlijk is, maar niet perse een must) helpt hierbij enorm.

The choice is yours

Ik geloof dat je altijd een keuze hebt en dat in de donkerste momenten de meeste groei zit. Je leert er dingen over jezelf waarvan je eerder nog geen notie had en je wordt uitgedaagd tot een dieper niveau van vertrouwen.

In een mooie metafoor gezegd:

Aan de steilste afgrond groeien de mooiste bloemen.
Je moet ze alleen wel willen en durven plukken.

 

Ben je getriggerd en benieuwd of ik je kan helpen?
Ik kom graag met je in contact!

Liefs,
Imke van Kuppeveld

www.imkevankuppeveld.com
info [at] imkevankuppeveld.com

Ik kan jaloers op je zijn, hoe een jong mens al zo veel meer van zichzelf weet en meer voluit kan leven. Ik wil je echt danken voor de toewijding en serieusheid die ik ervaar in je werk. Bijzonder dapper en goed!

Winnifred