Mezelf vastklemmend aan de trapleuning probeer ik met het beetje geluid dat er nog uit mijn keel komt de aandacht te trekken van m’n boot mattie die toevallig net van de ontbijtzaal op verdieping zeven terugkomt. De plek waar ik met alle macht naartoe probeer te strompelen van de vierde verdieping. “Sandra Sandra” piep ik uit. Terwijl ze me hoort, plof ik neer op de trap. Als je niet beter wist, had je gedacht dat ik straal bezopen was vanwege mijn gebrabbel, niet meer recht kunnen lopen en een kotszakje binnen handbereik. “Welkom on boord of the Zenith, we hope you will enjoy your stay” klinkt er door de speakers. Ai, als het leven op een cruiseschip er zo uitziet, dan gaan het twee hele lange weken worden. Gelukkig zijn de reispillen aan boord beter dan die in m’n eigen toilettas en kan ik de cruise al snel weer volop beleven, want hey, er is een heel programma aan boord.

Work hard, play harder

Met 155 digital nomads is er een top programma aan talks en workshops in elkaar gedraaid. Kennis wordt gedeeld en meetups vrijblijvend georganiseerd. En dat allemaal onder het motto work hard play harder. Na een intensieve werkdag, is de pool(bar) the place to be voor wat ontspanning. Chillen aan het zwembad, met later wat danspassen onder het genot van meters bier, wijn en bubbels rondom datzelfde zwembad of de befaamde discotheek “The Waves”. All inclusive it iss. Spoiler voor mezelf die niet (veel) drinkt, maar bubbels zitten er natuurlijk ook in ‘agua con gas’ of de jacuzzi.

Titanic?!

Oké en als je dan toch op zo’n schip bent, kan en mag die ene scène natuurlijk niet ontbreken… aan de voorkant van het schip, voeten op de reling, armen gespreid “I am the king of the wooooorld”.
Of had je zojuist een andere scène in gedachte? Die ene met een zweethand op een raam? 😉

Helaas geen cheesy koets-scenes waar ik je in mee kan nemen. Wel een mooie sterrenhemel midden op de oceaan, met een volle maan die recht boven je staat en de zee op magische wijze verlicht. Muisstil met alleen het geluid van klotsend water tegen de boot en een ronkende motor. En dat dan aanschouwen op het upper-voordek van het schip over de reling hangend rond een uurtje of 4 ’s nachts. Pwoah… alsof je op een filmset vaart en elk moment een ander beeld op het green-screen voor je geprojecteerd kan worden. Maar dan gewoon in het echie. Onbeschrijflijk mooi! Daar kan een Turkse pizza na een avondje stappen niet tegenop.

Cruisen saai?

Niet dus. Maar toch had ik van te voren een hele to-do list gemaakt van mogelijke dingen die ik uit kon werken. Je weet wel, voor het geval je je gaat vervelen. Je kan immers niet van het ding af. Het is me alles meegevallen. Saai en verveling zijn geen dingen die in het cruise-woordenboek bestaan. Naast de gave zon’s op-, ondergangen en uitzichten over zee was er met thema-avonden als Gala, Tropical, James Bond, 70-ies 80-ies, altijd wel wat te beleven in het theater, de piano-, poolbar of discotheek. Super grappig om ook eens het gesprek aan te gaan en te “bonden” met de “normale cruise-ganger”. Zo heb ik een inspirerend gesprek gevoerd met een dame van 81 jaar die alleen op pad was. Wauw! En ook een gokje in het casino mag natuurlijk niet ontbreken. Met 10 dollar een paar rondjes blackjack spelen, daar 3 dollar van overhouden (lees: Yes er zat een blackjack tussen), daarmee nog roulette spelen en zowaar een cijfer goed gokken maar niet de chip erop leggen, die damnnn 26 zwart.

Een bizarre must-do!

Kortom een bizarre ervaring om mee te maken. Zoveel indrukken, zoveel interessante gesprekken, zoveel verschillende mensen, gelijkgestemdheid en dat allemaal op zee met alleen maar water om je heen. Groots en kwetsbaar tegelijk. Een absolute aanrader!

Om je een idee te geven heb ik wat beelden achter elkaar gezet.
N.B.: gefilmd met een Iphone zonder stabilizer en een foutje in de resolutie, maar toch… je krijgt in ieder geval een klein beetje een idee, denk ik 😉
En voor wanneer je zelf zo’n trip wilt maken, check dan zeker https://www.nomadcruise.com/