Sorry ik heb je bericht gemist in mijn inbox overload. Of: Ow.. ik moet echt mijn inbox opruimen, I know..
Dit krijg ik regelmatig te horen als ik een follow-up doe bij iemand die interesse getoond heeft in een product of dienst van me.

Misschien herken je dit van jezelf en vraag je je tegelijkertijd af wat je inbox opruimen met een mogelijke carriere switch te maken heeft. Grote kans dat je sneller de link legt met ideaal werk en leven. Daarin past een overvolle berichtenbox simpelweg niet thuis, toch?
Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest.
Een heldere geest staat aan de basis van ideaal werk en leven.
Met je email inbox is dit niet anders.

Urgent versus belangrijk

Wanneer je je laat overweldigen door een grote hoeveelheid aan informatie houdt dat je vaak van de kern af. Je komt nergens aan toe.
Ik noem bewust dat je jezelf laat overweldigen. Iets overweldigd je namelijk pas als je dit zelf toelaat.

Wanneer je nu je tijd laat opslokken door het checken van je mail, besef dan goed dat je de focus meer op een ander hebt dan op jezelf. Want eerlijk is eerlijk: in 9 van de 10 gevallen is een e-mailbericht urgenter voor de zender dan de ontvanger.
Gun jezelf de tijd om te focussen op dat wat echt belangrijk voor je is.

Plan bij voorkeur vaste momenten op je dag in dat je je email checkt.

Bij mij verschillen deze tijden per dag. Meestal zijn het 2 vaste momenten van maximaal een half uur.
Dat wil zeggen dat ik een uur per dag aan mijn mail besteed. Email is belangrijk in mijn online business, maar niet het allerbelangrijkste. Er is daarnaast nog steeds plenty of tijd om op nog belangrijkere zaken te focussen. 

Hoe maak je je mail leeg dan? Nou zo:

Inbox opruimen 2 tips

Met deze tips ruim je je berichten op en ontvang je enkel nog wat belangrijk voor je is.

1 Ontdoe je van onnodige nieuwsbrieven

Er komt onwijs veel interessante en bruikbare informatie op je af. Via allerlei kanalen wordt je uitgenodigd om door te klikken. Misschien heb je je zo ook aangemeld voor een van mijn webinars, audio training of e-book. Supergaaf! Ten minste.. als het je dient.

Met andere woorden: vraag jezelf eerlijk af of je werkelijk geholpen bent met de betreffende info of onderwerpen. Zo niet: schrijf je dan onmiddelijk uit. Dit is eenvoudig te doen met 1 klik onderaan elk nieuwsbrief bericht.

Ik geloof dat jezelf laten overweldigen een keuze is. Je maakt zelf de keuze om je in te schrijven voor een dienst of product. Zo kan je zelf ook de keuze maken om je weer uit te schrijven als je merkt dat je niet meer geholpen bent met de betreffende info die je toekomt.
Het is een simpele manier van het ontdoen van hetgeen je niet meer dient. Zo ontvang je enkel de berichten waar je wel wat aan hebt en of waar je wat mee wilt.

Zonder dat je het wist, help ik je daar zelf ook een handje bij. Ik help namelijk heel graag mensen met het maken van keuzes naar ideaal werk en leven. Als je mijn berichten een maand lang niet opent, ga ik er van uit dat je m’n hulp, tips, tools, inspiratie etc niet nodig hebt. Dan is het natuurlijk zonde dat het jouw inbox vervuild en het is zonde van mijn investering (ik betaal namelijk jouw spot op mijn emaillijst).
Met alle liefde wordt je na die maand van de email lijst verwijderd. Jij geen inbox overload van mijn kant. Ik een plekje vrij voor iemand anders die wel met smart zit te wachten op alle tips en tools.

2 Filter op onderwerp

Je kan de toestroom van je email zodanig filteren dat niet alles lukraak in je email inbox terecht komt.
Een absolute aanrader! Zo kan je namelijk de bewuste tijd die je neemt om je email te lezen en/of te beantwoorden geheel richten aan één bepaalde filter.

Zelf ben ik eerder ooit van hotmail naar gmail over gestapt. In gmail worden berichten namelijk per conversatie in plaats van per stuk bewaard, wat al mega veel “losse berichten” scheelt.
En daarbij kan je dus ook nog een filter instellen.
Hoe je dat doet, staat hier stap voor stap uitgelegd.

Staat je inbox opruimen vandaag ook op jouw to-do lijst?
Laat het me weten in een reactie onder dit bericht.
En deel het vooral met anderen die hier ook mee geholpen zijn.