In dit blog staat de volgende vraag centraal: Watvoor effect heeft jouw manier van communiceren op het gedrag van degene met wie je communiceert (en vice versa)?

We hebben al gezien dat je energievretende communicatie vanuit meerdere invalshoeken kan bekijken. Naast dat het belangrijk is om specifiek na te gaan wat nou daadwerkelijk de energievretende factor is, is het tevens enorm waardevol om na te gaan of je zelf luistert, of je gehoord wordt door de ander en of je bewust bent vanuit welke positie (ouder-kind-volwassen/gelijke) je eigenlijk communiceert.

Zoals een beter milieu bij jezelf begint, begint ook energiegevende communicatie bij jezelf. Dat wat je namelijk uitdraagt krijg je terug… het zogenaamde:

 Spiegel effect in communicatie

 

Ouders met kinderen hebben er dagelijks mee te maken. Een kind doet namelijk precies de ouder na. Je hoeft echter niet perse ouders te zijn om het spiegelgedrag te herkennen.

Positief gedrag lokt een positieve respons uit evenals negatief gedrag een negatieve respons teweeg brengt.

Spiegelen gaat veelal onbewust en automatisch. Door de ander te spiegelen geef je onbewust een overeenstemming aan elkaar door, dat je elkaar begrijpt. Je laat de ander op zijn of haar gemak voelen.

Mensen die een goede verstandhouding met elkaar hebben, stemmen hun lichaamstaal automatisch op elkaar af. Ze gebruiken elkaars mimiek, gebaren en spiegelen soms zelfs elkaars stemgeluid.

Ik kwam een grappig voorbeeld tegen in het programma “Over de kop” waarin met een verborgen camera werd vastgelegd hoe onze spiegelneuronen werken op het moment dat iemand je bedankt voor je hulp.

 

 

Het kan heel waardevol zijn om bewust te spiegelen. Denk bijvoorbeeld aan onderhandelingen of een sollicitatie waarbij je extra wilt laten merken dat je aandacht en interesse hebt voor de ander.

In het kader van energievretende situaties is het belangrijk te onderzoeken of

  • je zelf je gesprekspartner spiegelt
  • je gesprekspartner jou spiegelt

Wanneer je bewust bent van negatief spiegelgedrag (onafhankelijk of de bron bij jezelf of bij de ander ligt), kan je zelf het heft in eigen hand nemen om de spiegelcirkel te doorbreken. Ook hierbij is die bewustwording dus een cruciale stap! Zonder bewustwording, houden automatische reacties stand en wordt de spiegelcirkel niet doorbroken.

Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een ongelijke communicatiepositie is het in beide gevallen van belang dat je zelf de volwassen (gelijke) positie probeert in te nemen en te benoemen wat er gebeurt, wat dat met je doet, wat je voelt etc.

 

There is power in your words.. – even in the silent ones

 

Ik ben erg benieuwd wat je bevindingen zijn omtrent communicatie met energievretende personen of in energievretende situaties. Laat het me even weten in een reactie of een persoonlijk bericht. Ook als je juist nog ergens tegen aan loopt, hoor ik het graag!

Photo Credit: its Jason B via Compfight cc