Wanneer je vaak in ‘het-is-óf-het-een-óf-het-andere’ denkt, think twice. ‘Én-én’ is ook een mogelijkheid. Zelfs in een weekend van -al dan niet- uitersten.

Afgelopen week was het Amsterdam Dance Event. Een gevalletje bijzijn is meemaken. Vorig jaar rond deze periode zat ik in Mexico en vierde dáár zo mijn feestjes. Dit jaar wilde ik het weer ervaren in Damsco zelf. Al had ik me een tijdje geleden tevens aangemeld voor een event op zaterdag 20 oktober. Een zogenoemd “spiritueel event” nota bene. Er niet bij stilstaande dat dat exáct in het ADE-weekend zou vallen. Ai…

Bye bye bullshit!

In de weken voor ADE gaat het app-verkeer veelal over “welke wordt het?” Vrienden en bekenden die ook wel van een feestje houden, halen voornamelijk evenementen aan op de vrijdagavond. Ik merk daarbij een terughoudendheid en lichtelijke onrust in mezelf. Alsof het of-of heeft te zijn. Óf een feestje op vrijdagavond, óf naar het event de gehele zaterdag. Waarom kan het niet én-én van Kuppeveld, als je toch van allebei heel blij wordt?! Omdat het misschien niet helemaal rijmt met elkaar? Ik bedoel, vrijdagavond los en vervolgens weinig tot niet slapen, versus zaterdag ultiem zen en zweven in hogere sferen. Allemaal bullshit-gedachtes natuurlijk. Want het ligt dichter bij elkaar dan je wellicht verwacht.

Zweverig?

Zo eerst over zweverigheid gesproken. Daarin bood Lizzy van Lizz is More mooi perspectief, waar ik me volledig bij aansluit: Er is niks zweverigs aan het in contact staan met je innerlijk weten en gevoel. Sterker, zweef je niet júíst als je niet (meer) durft te vertrouwen op je intuïtie en álles maar beredeneert vanuit het verstand, te stellen en te behalen doelen? Hiermee zeg ik overigens niet dat het niet belangrijk is om een doel en een richting te hebben. Dat is het zéker. En je lijf is daarbij een waardevollere raadgever dan je nu misschien beseft. Ga eens eerlijk bij jezelf na: hoeveel luister je wérkelijk naar de signalen die het lichaam je geeft en die je misschien niet met je hoofd kunt verklaren? Niet meer in contact staan met je lijf en daardoor stresssignalen niet opmerken, wegstoppen of verwaarlozen, maakt je des te meer zweverig. Je geraakt namelijk steeds verder weg van jezelf, van wie jíj bént.

Baby boom-boom-boom

Daarbij opgeteld zie ik genoeg #teamnosleep’s voorbij komen in mijn tijdlijn. Veelal van kersverse pappa’s en mamma’s die om andere redenen nachten doorhalen. Als zij het kunnen, kan ik het ook. En-en it is: vrijdagavond party hardy. Half vijf in bed. 7:00 uur er weer uit. 8:00 uur in de trein. 9:15 uur in een prachtig klooster in Amersfoort. “Best vroeg he?” wordt er wat gemijmerd. Mwhaaa;-) Als we in het begin van het event uitgenodigd worden om met z’n allen op en neer te springen om het energielevel wat vibes omhoog te brengen en daar vervolgens een dikke dancebeat onder gezet wordt, kan ik mijn lol niet op. Net als mijn beide buurvrouwen, die ervan wisten dat het er niet veel anders aan toe ging slechts enkele uren daarvoor.

Het was een magisch weekend. Op alle fronten! Hoe was dat van jou? 

Wanneer je veelal in de of-of modus zit en het ook wel ziet zitten om naar de en-en vibe te gaan, weet je me te vinden als je daar een hartig woordje over wilt sparren. Mail me op info@imkevankuppeveld.com of laat hieronder je contactgegevens achter en ik spreek je snel.
-no strings attached-

10 + 7 =