Wanneer je op reis gaat, heb je de nodige voorbereidingen te doorlopen. Tel daar echter een onverwachte wending van je leven bij op en je to-do lijst wordt ineens een stuk langer. Dit zijn de zes dingen die hier de afgelopen maanden structureel op repeat staan. Ik kan niet anders zeggen dan dat er op alle vlakken een bezem door mijn leven gaat.

1. Opruimen

Wat heb ik nog nodig?
Wat kan weg?
Wat gaat er mee op reis?
Wat gaat er niet mee, maar wil ik wel nog bewaren?
Wat heb ik niet meer nodig en kan ik wellicht iemand anders mee verblijden?
Wat is zo’n troep en kan direct bij het afval?
Boeken en aantekeningen (heel veel aantekeningen) vergen hierin de meeste aandacht. Man, als ik dat toch wat meer geordend had, had ik minstens al tien boeken kunnen schrijven.

2. Kosten minimaliseren

Naast na te denken over mijn spullen, heb ik ook mijn uitgaven onder een vergrootglas gelegd. Mezelf eerlijk afvragend: heb ik dit echt nodig?
Best confronterend kan ik je vertellen.
Ik kwam er achter dat ik hier en daar meer betaal dan nodig. Goed om je daarvan bewust te zijn en het vervolgens aan te pakken.

3. Administratie digitaliseren

Al langere tijd zat ik me te bedenken dat het handig zou zijn om de administratie “in the cloud” te hebben, in plaats van enkel op papier en een excel bestand. De wereld wordt nou eenmaal digitaler of je wilt of niet. Als je dan toch aan het opruimen bent, is dit gelijk even meepakken een kleine moeite.
Oké “even meepakken” blijkt een understatement te zijn. Damn, wat een werk is dat!
Prioriteit ligt momenteel bij het inscannen en goed opslaan (belangrijk, haha). Het ordenen ervan kan ook nog onderweg. Check.

4. Belangrijke reis to-do’s

  • Paspoort, geldig tot augustus 2017.. hmm, niet handig. Hop langs gemeente.
  • Vliegtickets (en bootticket in dit geval) Check.
  • GGD en tandarts, gadver…omdat het moet. En om er vanaf te zijn, dan ook maar gelijk in dezelfde week:

 

5. Werk op locatie afronden

Alle voorgaande to-do’s gaan tussen de bedrijven door, want hey er moet natuurlijk ook nog gewoon gewerkt worden. Dat zal overigens op reis door blijven gaan, zij het in een andere vorm. De locatie gebonden werkzaamheden hier in Nederland worden as we speak eerst netjes afgerond.

6. Koffie drinken

En dan zijn er natuurlijk ook nog lieve mensen die me enorm dierbaar zijn die ik het liefst allemaal nog zou zien voor vertrek. Gelukkig reiken contactmogelijkheden tegenwoordig ook over de grens, maar tegen een real-life knuffel kan niets op. Vooral diegenen die me de afgelopen tijd van dichtbij door een emotionele rollercoaster hebben zien gaan en voor me klaar bleven staan met raad en daad. Onbeschrijflijk dankbaar en dierbaar.
In perioden met de meeste reuring leer je je echte vrienden kennen en word je soms verrast vanuit onverwachte hoek. Allemaal waar.
En de spreekwoordelijke bezem vormt hierin een natuurlijk proces.

Opruimen, digitaliseren, koffie drinken, werken, bellen, laatste dingen voorbereiden en… repeat.
Ik denk dat het werkelijke besef pas indaalt als ik in het vliegtuig naar Las Palmas zit.

Heb jij wel eens een bezem door je leven gehaald? Laat me je ervaring weten in een reactie hieronder.